Anvendelse

Ved at lægge et 10 cm. tykt lag flis på et rengjort bed i haven, har du faktisk fred for ukrudt i de næste 4-5 år. Alt frøukrudt vil simpelthen ikke kunne spire, og de enkelte planter af rodukrudt, som kommer igennem flisen er meget nemme at rykke op, da de har en lang rod. Men heldigvis kommer diverse løgplanter fint op gennem flisen, så man stadig har glæde af disse blomster, uden at skulle tænke på at hakke ukrudt ugentligt, for at have en flot have.

Når man tildækker jorden i haven med flis, så er der også en anden fordel. Nemlig den, at flisen holder på fugten, så jorden ikke så let udtørres, og man kan derfor have mere glæde af planterne i tørre perioder uden at skulle vande så meget.

Da flisen langsomt omsættes og formuldes i løbet af ca. 5 år, bliver jorden således løbende forbedret. Vil man gøre det rigtigt godt, ja så pynter man bedene om foråret med lidt nyt flis. På denne måde holdes laget af flis hele tiden konstant, og bedets udseende bevares, uden risiko for, at jorden efter nogle år blotlægges og giver grobund for fremspiring af ukrudt.

Reklame:
For en dygtig dyrlæge se www.kingosdyreklinik.dk
Traeflis.dk - Lars Henriksen | Flintbakken 6, 8410 Rønde  | Tlf.: 23432781